Eettafelproject van start

Eettafelproject
Vandaag was de eerste groep kinderen naar de Deele gegaan voor het Eettafelproject. Dit was erg leuk en leerzaam. Bij fotoalbums, kunt u hier foto's van vinden.

Wat is het eettafelproject?
Iedere donderdag (met uitzondering van de donderdagen in de schoolvakanties) gaan 4 leerlingen van groep 3 t/m 8 onder begeleiding om 9.30u naar De Deele.
Daar bereiden zij samen met een aantal vrijwilligers de warme maaltijd voor die tussen de middag geserveerd wordt. Zo leren de kinderen hoe groenten bereid moeten worden en kunnen zij kennis maken met maaltijden die thuis misschien niet op tafel komen. uiteraard hebben wij met de vrijwilligers afgesproken dat e.e.a. aansluit op ons Gezonde schoolbeleid!
De kinderen die helpen met het bereiden van de warme lunch, eten die donderdag ook gezellig mee in De Deele.

Het is de bedoeling dat over enige tijd ook groepjes ouderen bij ons op school komen eten. In dat geval mogen ook de leerlingen van de groepen 1 en 2 meehelpen en mee eten!