Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Kookworkshop groep 6-7-8


Vandaag hebben de kinderen uit groep 6-7-8 een kookworkshop gehad van Marc. Hij is de eigenaar van Natuurvoedingswinkel Ieme in Borger. Voordat Marc begon met Ieme is hij 25 jaar kok geweest. Hij heeft de kinderen veel geleerd over het koksvak, maar ook over diverse producten. Alle producten die we vandaag gebruikt hebben zijn biologisch. De producten die we hebben gebruikt zijn allemaal gesponsord door Marc.

We hebben vandaag onder andere kennisgemaakt heel veel verschillende groenten en kruiden. We hebben bijvoorbeeld ook geleerd dat je soms delen van de plant kunt eten. Maar ook de minder bekende dingen hebben we kennis mee gemaakt. Bijvoorbeeld chips van zeewier. Alle kinderen hebben ook geproefd!

Na het informatieve deel zijn de kinderen zelf aan de slag gegaan. Ze hebben chips gemaakt van aardappel, zoete aardappel en pastinaak en er zijn wraps gemaakt met sla, humus, tuinkers en roomkaas. Helaas deed de blender het niet en konden we de smoothie niet verder afmaken.

Mocht je in Borger zijn of benieuwd zijn naar de winkel van Marc, ga er dan gerust een langs. Het adres van de winkel is: Hoofdstraat 61A 9531AC in Borger.

Wij willen Marc heel erg bedanken voor deze hele waardevolle ochtend!